Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Kεφαλλονίτης Υπουργός αυτομολεί στην .. Κέρκυρα!!!
3,5 εκατ. ευρώ για έργα


Οι Κεφαλονίτες δηλώνουν υπερήφανοι για τον Κεφαλονίτη Υπουργό Πολιτισμού !
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Α. Γκερέκου μετά τη συνάντησή της με την προϊσταμένη της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων «συζήτησαν την πορεία έντεκα (11) έργων που έχουν ήδη ενταχθεί αλλά και που βρίσκονται σε αξιολόγηση για την πολιτιστική κληρονομιάς στην Κέρκυρα.
Τα έργα αυτά, σύμφωνα με την κ. Γκερέκου εντάσσονται σε μια ευρύτερη λογική ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Κέρκυρας και πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων που αναδεικνύουν το σύνολο της ιστορικής φυσιογνωμίας της Κέρκυρας από τα κλασσικά χρόνια έως τις μέρες μας.
Το συνολικό πόσο των έργων αγγίζει τα 35 περίπου εκ. ευρώ, όταν στην Κέρκυρα την Τρίτη Προγραμματική Περίοδο το συνολικό πόσο που απορροφήθηκε δεν ξεπέρασε συνολικά τα 5 εκ ευρώ».
Μετά από λίγο με δεύτερο δελτίο τύπου η κ. Γκερέκου μας ενημερώνει ότι
«η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Αχίλλειο όπου έκανε ανακοινώσεις για την αναμενόμενη οριστική ένταξη του έργου ανάπλασης και αποκατάστασης του Αχιλλείου στο ΕΣΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού και την προένταξή του στο πρόγραμμα τουρισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Η δημοπράτησής του έργου αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού, με συνολικό κόστος 8 περίπου εκατομμύρια ευρώ και εκτιμώμενο χρόνο αποπεράτωσης τα δύο με δυόμισι χρόνια».
Και εμείς εδώ στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, με Κεφαλλονίτη Υπουργό Πολιτισμού:
Έχουμε την Ομηρική Ιθάκη στην οποία οι όποιες ανασκαφές μόνο από το Υπουργείο Πολιτισμού δεν χρηματοδοτούνται!!!
Έχουμε ένα μοναδικό μνημείο, την Γέφυρα Δεβοσέτου που καθημερινά (στην κυριολεξία καθημερινά) καταρρέει και που η τύχη της έχει εναποτεθεί στην γραφειοκρατία!!!!!!
Έχουμε δυο μοναδικά κάστρα, στα Περατάτα και την Άσσο που παραμένουν κλειστά, αναξιοποίητα και εγκαταλειμμένα.
Έχουμε ένα μοναδικό και αναξιοποίητο αρχαιολογικό πλούτο στα Τζαννάτα.
Έχουμε ένα μοναδικό εκκλησιαστικό πλούτο τον οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού επιδεικτικά αγνοεί.
Έχουμε μια (Κοργιαλένειο) βιβλιοθήκη και ένα λαογραφικό μουσείο που έχουν εγκαταλειφθεί προ πολλού στην τύχη τους.
Έχουμε ένα μουσείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κυρίου Υπουργού το Ληξούρι που κόστισε κάποια εκατομμύρια και που παραμένει...άδειο, ενώ την ίδια στιγμή στη Σάμη ο αρχαιολογικός πλούτος παραμένει άστεγος.
Έχουμε την αρχαιότερη φιλαρμονική στην Ελλάδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κυρίου Υπουργού το Ληξούρι, που στεγάζεται απέναντι από το πατρικό σπίτι του Κυρίου Υπουργού και που επιδεκτικά ο Κύριος Υπουργός την αγνοεί.
Έχουμε ένα σωρό από μνημεία που ο εγκέλαδος πριν από 60 χρόνια τα κατέστρεψε και που ποτέ το κράτος δεν φρόντισε να αναστηλωθούν γιατί άλλες ήταν οι ανάγκες – έτσι μας έλεγαν.
Εμείς όμως είμαστε υπερήφανοι που έχουμε Κεφαλλονίτη Υπουργό και ας μας έχει...ξεχασμένους!
Είμαστε πολύ υπερήφανοι που μας θυμάται τουλάχιστον στις παρελάσεις.
Είμαστε υπερήφανοι που ο Κεφαλλονίτης Υπουργός Πολιτισμού δεν ασχολείται ΚΑΘΟΛΟΥ με την ιδιαίτερη πατρίδα του ίσως για να μην κατηγορηθεί...πως μεροληπτεί, γι’αυτό και όλα τα λεφτά πάνε πρωτίστως στο αδελφό νησί της Κέρκυρας.

Είμαστε υπερήφανοι που ο Κεφαλλονίτης Υπουργός Πολιτισμού , πολιτικός προϊστάμενος της Κρατικης Ραδιοτηλεόρασης, επίσης για να μην κατηγορηθεί για μεροληψία, και προκειμένου να βάλει σε τάξη τη σπάταλη ΕΡΤ ,έκοψε επί των ημερών του την απευθείας μετάδοση της λειτουργίας του Αγίου Γερασίμου προς πλήρη απογοήτευση των εκτός Κεφαλονιάς Κεφαλονιτών και όχι μόνο.

Όπως είμαστε περήφανοι και για το ότι δεν υποστηρίζει την διαφήμιση και προβολή της Κεφαλονιάς από τα κρατικά μέσα την ίδια στιγμή που προβάλει την διπλανή Ζάκυνθο με ένα μαραθώνιο ζωντανό πρόγραμμα το βράδυ της Ανάστασης!!!

Επίσης είμαστε περήφανοι που στο DVD του Υπουργείου του που αφορά την Κρουαζιέρα , απουσιάζει η Κεφαλονιά. Κάτι τέτοια βλέπει ο αντιδήμαρχος τουρισμού και διατηρεί τις Βαλίτσες του σε πλήρη ετοιμότητα...δια παν ενδεχόμενο, προορισμό!

Όχι! Και πάλι όχι! Οι Κεφαλλονίτες δεν μεμφόμαστε τον Υπουργό μας γιατί είμαστε υπερήφανοι σαν λαός.
Μας αρκεί που έχουμε Κεφαλλονίτη Υπουργό. Όχι έναν αλλά τέσσαρους (4) για το ονόρε...

Έστω και αν η καταγωγή του αναφέρεται μόνο όταν γίνεται αναφορά στις επαγγελματικές δραστηριότητες της οικογένειας του που εδρεύουν στην Κεφαλλονιά.

Μας αρκεί που οι Κερκυραίοι, οι Ζακυνθινοί και οι Λευκαδίτες, λύνουν τα προβλήματα τους με το δικό μας τον Κεφαλλονίτη Υπουργό!

Πάνω από όλα η συνοχή της Περιφέρειας!

Υστερόγραφο.

Άντε τώρα πάλι να βγει ο Ντοτόρος Νιόνιος να κατηγορήσει την Κέρκυρα για ηγεμονισμό και αλαζονεία.

Εκτός πάλι και αν ο φίλος του ο Υπουργός κάνει σιγόντο για να πάμε μια ώρα αρχύτερα απέναντι, να κάνουμε παρέα μα τσου φίλους μας τσου Πατρινούς...

Υστερόγραφο 2.

Κατά δήλωση Γκερέκου Το ΥΠΠο δίνει σε ενάμισι χρόνο στην Κέρκυρα 35 εκ. ευρώ!

politika-mezedakia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: