Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ρεν: Κυβέρνηση συνεργασίας, τώρα


Το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους εταίρους της, ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.
"Ζητήσαμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου.
Ξεκαθάρισε ότι η Ε.Ε. δεν θα δεχτεί η συναίνεση να περιοριστεί στην υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά απαιτεί να αφορά και στη λήψη μέτρων. "Είναι ζωτικής σημασίας όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν στη διαπραγμάτευση του δεύτερου προγράμματος, στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση του χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, και να επικυρώσουν στο κοινοβούλιο το νέο πρόγραμμα, αλλά και τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του", υπογράμμισε.
Σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα διερράγη η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η χώρα να μπει "από μόνη της" σε ένα δρόμο που θα μπορούσε να την οδηγήσει εκτός ευρωζώνης.

"Δεν το επιθυμούμε αυτό, όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, ώστε να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα και να σώσουμε το ευρώ", τόνισε.




Δεν υπάρχουν σχόλια: