Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ

ΠΩΣ ΝΑ  ΜΗ  ΓΙΝΕΙ  ΟΤΑΝ  ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ  ΑΥΤΑ
Kι όμως! Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας!


Ο 54χρονος Παναγιώτης Καρκατσούλης ανακηρύχθηκε ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου. Είναι ανώτατος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών. Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει εργαστεί για την ΕΕ αλλά και για τον ΟOΣΑ.

Θα βραβευθεί τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας από Αμερικανική Ένωση για την Δημόσια Διοίκηση. Του έχει αφιέρωμα το περιοδικό Spiegel. Ο κ. Καρκατσούλης μιλάει στο περιοδικό και έχει άποψη τόσο για το ελληνικό Δημόσιο όσο και για το γεγονός ότι η αποκέντρωση δεν υπήρξε ποτέ.
Έχει επίσης άποψη όπως πολλοί έλληνες ότι δεν μας φταίει μόνο η τρόικα και η Μέρκελ αλλά κυρίως φταίμε εμείς οι ίδιοι.
Εκεί επικεντρώνεται και το άρθρο του Spiegel το οποίο εκτός από το προφίλ του κ. Καρκατσούλη αναφέρεται στην σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Με τις στρεβλώσεις της αλλά και το γεγονός ότι όχι μόνο δεν προσπαθούμε αλλά τελικά δεν θέλουμε και να αλλάξουμε.
Αναφέρεται για παράδειγμα στις συλλήψεις επιχειρηματιών με χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο οι οποίοι όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά και δεν πλήρωσαν μια δραχμή.
Λέει επίσης για την γραφειοκρατία φέρνοντας ένα παράδειγμα. Ότι αν θελήσει να κάνει ένα πικ νικ στο δάσος πρέπει να επικοινωνήσει με 11 διαφορετικές υπηρεσίες για να πάρει άδεια
ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: