Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ

Εταιρεία επαναπροσλαμβάνει 17 απολυμένους που δε δέχτηκαν μείωση ωραρίου!


Η απόφαση σταθμός της δικαιοσύνης έρχεται την ώρα που πλήθος επιχειρήσεων εφαρμόζει την πρακτική του μειωμένου ωραρίου και άρα των μειωμένων αποδοχών. Tι λέει στο Νewsit o δικηγόρος των απολυμένων Δημήτρης Περπατάρης.

Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 739/2012 (κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων) δικαίωσε 17 εργαζόμενους γνωστής εταιρείας τους οποίους απέλυσε το καλοκαίρι του 2011 επειδή δε δέχτηκαν μειωση του ωραρίου απασχόλησής τους.
Οπως δήλωσε στο Newsit o εργατολογος και δικηγόρος των 17 απολυμένων Δημήτρης Περπατάρης "το δικαστήριο διέταξε την επαναπρόσληψη 17 απολυμένων εργαζομένων που δε δέχτηκαν να αποδεχτούν μείωση του ωραρίου εργασίας τους και επομένως και των αποδοχών τους. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση γιατί έρχεται σε μια στιγμή πλήρους ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας και του ωραρίου απασχόλησης και σημειωτέον. Η επιχείρηση υποχρεούται να επαναπροσλάβει τους υπαλλήλους αυτούς. Εχουμε μια ρύθμιση άμεση και επείγουσα που δίνει απάντηση σε ένα μεγάλο εργασιακό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα

Πηγη newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: