Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ

Η  βουλευτίνα  του  νομού  μας βρέθηκε  στην  ΠΑΛΙΚΗ
Στην  ΠΑΛΙΚΗ  που  μην  ξεχνάμε 
Βοήθησε  τα  μέγιστα  να  εκλεγεί  Δήμαρχος  ο  Παρίσης
και  να  γίνει  Αντιδήμαρχος ο Ποιητής  ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ  
Δίνει  στο  ΚΚΕ πολύ μεγάλα  πόστα
Έπαιξε  καθοριστικό  λόγο  να  εκλεγεί  η  πρώτη  γυναίκα
-και  μάλιστα  με  την  Αριστερά - Βουλευτίνα  στον  Νομό 


Η βουλευτής Κεφαλονιάς κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου συνοδευομένη από τους Θεόδωρο Γαλιατσάτο και Σπύρο Παγώνη, επισκέφτηκε την Παλική σε μια ανοιχτή συζήτηση – εκδήλωση με τους κατοίκους για την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής.
Κείμενο – Φωτογραφίες: Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου inkefalonia
Στην εισήγηση του ο κος Παγώνης μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, για την ανεργία, τα δάνεια, την αγορά που καταρρέει και για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν επέλθει οι πρώην Καποδιστριακοί δήμοι, τονίζοντας ότι έχουμε γυρίσει στην 10ετια του '60.
Η κα Θεοπεφτάτου η οποία έστρεψε τα βέλη της κατά της «τρικομματικής κυβέρνησης» είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι «ανύπαρκτος» και δυστυχώς σε επίκαιρες ερωτήσεις οι υπουργοί είναι απών. Όσον αφορά το νοσοκομείο Ληξουρίου πρότεινε να υπάρχουν ειδικότητες γιατρών που δεν έχουν στο Αργοστόλι, και τα ΤΕΙ να παραμείνουν και να εμπλουτιστούν με περισσότερα τμήματα.
Το λόγο πήραν μεταξύ άλλων, ο κ Γ. Στρίντζης, ο κ Τσιβράς, ο κ Δ. Μαρκάτος, ο κ Β Ρουχωτάς, ο κ Π. Βλάχος και τα θέματα που τεθήκαν ήταν τα γνωστά από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στο Ληξούρι.
Μίλησαν για την σύμπτυξη και μεταφορά όλων των δημόσιων υπηρεσιών στο Αργοστόλι, το Μαντζαβινατειο νοσοκομείο, το μουσείο, το παλιό Α΄ δημοτικό σχολείο, και το ΤΕΙ, επίσης αναφέρθηκαν στην πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο, την υπολειτουργία του βιολογικού, την ανάγκη της επαναλειτουργίας των σφαγίων και για την παραμέληση του πρωτογενούς τομέα που δεν είναι άλλος από την γεωργία και την κτηνοτροφία.
Ο κ Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι «το σημερινό δεν είναι πυροτέχνημα» σημειώσαμε και θα προωθήσουμε αυτά που ακούστηκαν στην αρμόδια αρχή όπου πρέπει (Δήμο, περιφέρεια, βουλή), και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δελτία Τύπου. Θα γίνουν και άλλες συγκεντρώσεις όπως αυτή σε όλους τους προκαπποδιστριακους δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Η βουλευτής Κεφαλονιάς αφού άκουσε όλους τους ομιλητές με ιδιαίτερη προσοχή, είπε:
«Υπόσχομαι ότι θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για την Παλικη και σας θέλω όλους μαζί μου γιατί μόνη μου θα κάνω μια τρύπα στο νερό. Το σφαγείο είναι μια συζήτηση από μόνο του. Θα διεκδικήσουμε ζώνη σταφίδας, πρέπει να στηριχτούμε στον πρωτογενή τομέα γιατί η Παλικη έχει πλεονεκτήματα πλούσιας παραγωγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: